Splošni pogoji poslovanja

 

1. SPLOŠNO

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu s predpisi s področja varstva potrošnikov, na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje. Lastnik spletne trgovine in blagovne znamke ANGELICA FASHION je Angelica Fashion spletna trgovina, Stane Škrjanec, s.p. S spletno trgovino ANGELICA FASHION (v nadaljevanju kot »spletna trgovina«) upravlja Stane Škrjanec, s.p. (v nadaljevanju kot »Prodajalec«).

Z registracijo v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter uporabniško geslo, ki ga določi uporabnik sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Obiskovalec z registracijo potrdi in jamči, da je polnoletna, popolno poslovno sposobna oseba. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Z nakupom izdelka uporabnik postane kupec.

S Splošnimi pogoji poslovanja se opredeljuje delovanje spletne trgovine, pravice in dolžnosti obiskovalca, uporabnika in kupca ter poslovno razmerje med prodajalcem in uporabnikom kot kupcem izdelkov iz ponudbe spletne trgovine. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe pogojev v spletni trgovini Angelica.si kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupca, zato vam priporočamo, da redno berete Pogoje poslovanja.

Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.

 


2. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Prodajalec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

- podatki o identiteti prodajalca (podjetje in sedež podjetja ter številka registra, kjer je podjetje vpisano),

- kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s prodajalcem (naslov elektronske pošte, telefon ipd.)

- informacije o bistvenih značilnostih izdelkov iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami

- informacije o dostopnosti izdelkov iz ponudbe spletne trgovine

- način in pogoji dostave izdelkov, predvsem kraj in rok dostave

- informacije o načinu plačila

- podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine

- informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop

- informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane uporabnika

- informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi prodajalca za stike z uporabniki.

 


3. DOBAVNI ROK

Za večino izdelkov je dobavni rok 6-7 delovnih dni po prejemu naročila. Ko uporabnik izvede naročilo, mu preko e-pošte pošljemo obvestilo o predvidenem datumu dostave njegovega naročila.

 

 

4. NAČINI PLAČILA

Prodajalec uporabniku omogoča plačilo blaga po povzetju, plačilo po predračunu na TRR ali plačilo preko sistema PayPal. Način plačila in dostave si uporabnik izbere v procesu nakupa.


 

5. CENE

Vse cene so v € in ne vsebujejo DDV (ponudnik ni zavezanec za plačilo davka na dodano vrednost). Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, zato veljajo le do njihove vsakokratne spremembe. Pri opisih izdelkov in cen lahko pride do napak. Vse akcijske cene in ponudbe veljajo do roka, navedenega ob sami akcijski ponudbi. Cene, navedene na spletni strani, ne vključujejo stroškov poštnine.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca, kot za kupca.

Upravljalec spletne trgovine Angelica Fashion si pridružuje pravico do spremembe cen, brez predhodnega obvestila.

 


6. POSTOPEK NAKUPA

Po oddaji naročila kupec prejme potrdilo naročila na svoj e-poštni naslov. Če kupec zaradi kakršnegakoli razloga nakupa vseeno ne želi opraviti, sme brez dodatnih stroškov naročilo preklicati v roku dveh (2) ur po prejeti potrditvi naročila. Preklic naročila mora kupec poslati na elektronski naslov info@angelica-fashion.com. V primeru, da kupec v tem roku ne prekliče svojega naročila, pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med njim in spletno trgovino Angelica Fashion nepreklicno sklenjena.

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Prodajalec po prejemu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Prodajalec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave tudi telefonsko kontaktira kupca na sporočeno kontaktno telefonsko številko. Prodajalec po elektronski pošti potrdi naročilo kupcu in v sporočilu zapiše tudi predviden datum dostave. Kupoprodajna pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in prodajalcem je na tej stopnji nepreklicno sklenjena (glej točko 7.).

Prodajalec v dogovorjenem roku naročene izdelke pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

 


7. DOSTAVA

V sodelovanju s Pošto Slovenije poskrbimo za hitro in kvalitetno dostavo po vsej Sloveniji. Pri plačilu po povzetju bo Pošta kupcu zaračunala provizijo v višini 1,28 € na odkupnino do 98,00 €, 1,07% od odkupnine v vrednosti do 501,00 € in 5,36 € + 0,30% od vrednosti odkupnine v vrednosti nad 501,00 €. V primeru plačila po predračunu te provizije ni.

 

 

 

8. NEPREVZEM IZDELKOV

Naročene izdelke je kupec dolžan prevzeti v 15 dneh od prejema elektronskega obvestila o zaključenem naročilu, sms potrditvi opravljenega naročila ali potrditvi po elektronski pošti. V kolikor kupec naročenih izdelkov, ki so poslani s plačilom po povzetju, ne prevzame v nobenem primeru, in so po preteku čakalnega roka na pošti (14 dni) vrnjeni na naslov prodajalca, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe. Kupcu se v primeru neprevzema njegovega naročila zaračuna pogodbena kazen, ki vključuje 2x poštnino, stroške pakiranja, stroške embalaže, administrativne in manipulativne stroške. V primeru neplačila pogodbene kazni se primer preda agenciji za upravljanje terjatev, ki neplačilo pogodbene kazni rešuje preko izvensodne poravnave.

Stranki, ki v preteklosti ni prevzela naročenega izdelka po povzetju, v prihodnosti njeno novo naročilo odpremimo le po predhodnem plačilu naročila preko predračuna. Plačilo po povzetju ni več možno.

 

 


9. MENJAVA ALI VRAČILO IZDELKA

Kupec ima pravico do menjave/vračila kupljenega izdelka v petnajstih (15) dneh od dneva nakupa. Kupca naprošamo, da nam svojo odločitev pisno sporoči na elektronski naslov info@angelica-fashion.com ali nas pokliče na GSM kontaktno številko 040 210 660. Stroške vračila krije kupec. Blago mora biti vrnjeno nerabljeno in nepoškodovano ter zapakirano v originalni embalaži, v nasprotnem primeru pošiljatelj blaga ne more zamenjati. Prodajalec ne sprejema pošiljk z odkupnino.

Napotki za vračilo blaga: Pri spletnem nakupu si kupec izdelkov ne more fizično ogledati, zato prodajalec kupcu omogoča možnost vračila blaga (odstop od kupoprodajne pogodbe). Tu je kratek seznam, na kaj mora biti kupec pozoren pri nakupu preko spleta:

  • kupec naj previdno odpre embalažo in jo obdrži v nespremenjenem stanju, dokler ni v celoti prepričan, da je izdelek ustrezen (kupec ne sme odstranjevati etiket),

  • pri nakupu oblačil, perila in kopalk naj kupec ustrezno velikost preveri s pomerjanjem čez druga oblačila (ne na golo kožo),

  • v primeru, da se kupec odloči za menjavo/vračilo izdelka, ga v času, ki ga ima na voljo, da ga vrne prodajalcu, ne sme uporabljati,

  • vidne sledi uporabe (madeži, oprana oblačila…) niso primerne za vračilo.

Možnost odstopa od kupoprodajne pogodbe je namenjena temu, da kupec lahko izdelek odpre, pregleda in če mu ne ustreza, ali pa so bila njegova pričakovanja napačna, odstopi od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je izdelek ob nakupu poškodovan; v tem primeru mora kupec izdelek reklamirati.

Vračilo kupnine: V primeru vračila izdelka se kupec in prodajalec dogovorita za zamenjavo blaga z drugim izdelkom ali z vračilom kupnine. Prodajalec vrača kupnino izključno v obliki nakazila na osebni oz. transakcijski račun kupca in sicer v roku treh (3) dni od prejema vrnjenega izdelka. Morebitne koriščene promocijske kode in drugi popusti se kupcu ne vrnejo. Koriščeni darilni bon prodajalec vrne v obliki dobropisa.

Obveznost kupca pri menjavi/vračilu izdelka je, da k vrnjenemu izdelku priloži kopijo računa. Naslov za vračilo blaga prodajalcu je: Spletna trgovina Angelica Fashion, Mače 8C, 4205 Preddvor.

Za vsa dodatna vprašanja kupca vabimo, da nam piše na info@angelica-fashion.com.

 


10. VARNOST

Prodajalec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Prodajalec v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.

 


11. IZVAJANJE POLITIKE ZASEBNOSTI

Vse pri prodajalcu redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s prodajalcem.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo prodajalcu sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik prodajalcu poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Prodajalec bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varoval tudi v primeru preklica registracije.

 


12. PRITOŽBE IN SPORI

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabnik pošlje po elektronski pošti na info@angelica-fashion.com ali po klasični pošti na naslov: Spletna trgovina Angelica Fashion, Stane Škrjanec, s.p., Mače 8C, 4205 Preddvor. Prodajalec bo v petih (5) delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Prodajalec si bo po najboljših močeh prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor to ni mogoče, je za reševanje sporov pristojno Okrajno sodišče v Kranju.

Želimo vam veliko prijetnih in ugodnih nakupov v naši spletni trgovini!

Vaša Angelica Fashion